Torsdag 19.9 18:15 - 20:45

Modstandsstrategier i kunsten

Om

Hvordan har billeder af kollektiv modstand påvirket menneskehedens historie og nutidige kulturer? Hvordan kan vi se den bevægende og performance krop som et rum for modstand?

Kom til en aften i modstandsstrategiernes tegn med rundvisning, samtaler og performance. Med udgangspunkt i Basel Abbas og Ruanne Abou-Rahmes udstilling The song is the call and the land is calling fokuserer vi på forskellige kulturelle traditioner og nutidige politiske bevægelser, der udtrykker modstand mod magthavere. Vi diskuterer gennem samtale og poesi, hvordan kollektive handlingers performative dimensioner kan skabe politiske subjekter og herigennem generere nye transformative muligheder i et samfund.

Om deltagerne:

Helle Malmvig er en dansk seniorforsker ved Dansk Institut for Internationale Studier (DIIS), hvis forskning fokuserer på international politik i Mellemøsten. Hun interesserer sig særligt for sikkerhedspolitik, herunder æstetiske og populærkulturelle udtryk og krigspraksisser, etnisk og visuelle og kulturelle former for modmagt i den arabiske verden; særlig Libanon, Saudi Arabien, Syrien Israel, Palæstina, Irak, Iran.

Natasha Al-Hariri er en dansk jurist, organisationskvinde og debattør med palæstinensiske rødder. Hun er projektchef i Trygfonden med fokus på mobilisering, civilsamfund og demokrati og er tidligere direktør for Dansk Flygtningehjælp Ungdom.

Aukje Lepoutre Ravn er kunsthistoriker og seniorkurator på CC og har kurateret udstillingen The song is the call and the land is calling med de palæstinensiske kunstnere Basel Abbas og Ruanne Abou-Rahme.

Deniz Kiy er forfatter og debuterede med digtsamlingen BLÅ ØJE (TÜRKÜ), 2021. Værket er blevet kaldt ”et syngende sorgskrift” og handler om, hvordan traumatiske erindringer nedarves gennem generationer.

Ihsan Saad Ihsan Tahir er en visuel kunstner baseret i København og studerer på Det Kgl. Danske Kunstakademi. Hans kunst centrerer sig om temaer som klasse, kulturel udveksling, oversættelse og nostalgi og fokuserer på fortællinger om identitetsmæssig forskydning, personlig historie og litteratur.

Pris medlemmer kr 75
Pris ikke-medlem kr 225

Klik for billet

Tilkøb: Forudbestilling af mad som serveres i pausen

Program

18.00 Tjek ind og pick-up ved CC Foyer-skranken

18.15 Kort omvisning i udstillinge ved kurator Aukje Lepoutre Ravn

18.45 Pause + mulighed for at spise forudbestilt mad i Connie Connie

19.15 Talk: Modstandsstrategier i Mellemøsten v. Helle Malmvig og Natasha Al-Hariri, modereret af Aukje Lepoutre Ravn.

20.10 Performancelecture v. Deniz Kıy og Ihsan Saad Ihsan Tahir og gæster

21.00 Tak for i aften

Din billet inkluderer entré på dagen.

Vi har medlemskabspriser fra kr. 25/mdr.

Det sker

De næste 7 dage på Copenhagen Contemporary