Jakob Martin Strid

Børneudstilling: Den fantastiske bus

14.10.23

– 29.12.24

Gør klar til en rejse gennem Jakob Martin Strids enestående univers, når CC Studio blænder op for udstillingen Den Fantastiske Bus!

Med sin særlige streg og store fortælleglæde har Strid skabt et originalt bidrag til børnekulturen i dag. Til efteråret udkommer hans hidtil største bogværk, og CC har fået unik mulighed for at vise de originale tegninger bag. ”Den fantastiske bus” er en storslået fortælling for alle aldre. Billederne tager os på en roadtrip gennem utrolige landskaber, ud i stratosfæren og videre til sagnlandet Balanka for at redde lille Timo. Strids verden er befolket af dyr med stærke personligheder og vidner om en særlig kærlighed til transportmidler. Hans historier er en satirisk kritik af fantasiløse voksne – og en hyldest til fantasien og venskaber.

Med mere end 50 tegninger, hvoraf flere måler mere end 2 meter, lader udstillingen os komme helt tæt på Strids univers. Tegningerne viser hans håndværksmæssige kunnen og kreative proces, hvor ændringer og nye ideer opstår undervejs. I vores tegnezoner vil vi med inspiration fra Strids univers give børn mulighed for at fortælle deres egne historier. Særlige læsezoner vil indbyde familier til sammen at fordybe sig i Strids bøger.

Den fantastiske bus kan opleves fra d. 14.10 2023 til d. 1.09 2024.

Udstillingen inkluderer særlige arrangementer for børn og deres familier i efterårsferien, juleferien og vinterferien.
Læs mere om vores events her og på vores app.

I udstillingsperioden vil man kunne købe en særlig børnemenu i CC’s cafe Connie Connie.

Udstillingen vises efterfølgende på Kunstmuseum Brandts.

Om Jakob Martin Strid

Jakob Martin Strid (f.1972) startede sin karriere med tegneserien Vi hader alting og fik sit folkelige gennembrud med striben STRID i Politiken. Strid er kendt for sine tidløse og fantasifulde fortællinger til børn og har opnået klassikerstatus. Strid mestrer både den skarpe, satiriske pen, der spidder politikere, og den poetisk malende blyant, der tegner fantastiske historier for børn.

Gennem årene har Jakob Martin Strid vundet et utal af priser bl.a. Dan Turèll prisen, Børnebibliotekarernes Kulturpris, Orla-prisen, Kulturministeriets Illustratorpris og Kronprinsparrets Kulturpris.

Om CC Studio

CC Studio er navnet på Copenhagen Contemporarys arbejde med formidling og læring. Det er både et konkret sted på CC og et ord, der beskriver den måde, vi tænker og praktiserer formidling på i hele kunstcentret. Samtidig er det et værksted, hvor man kan fordybe sig, undersøge materialer, gå på opdagelse og tænke.
Vi har base på 1. sal, der rummer kreative værkstedslokaler, udstillingssale og specialdesignede områder til læring, afslapning og refleksion.

Udstillingen er støttet af Politiken Fonden