Søndag 29.8.21

Kristoffer Akselbo

Om

– Allan Simonsen!

– Allan Simonsen!

– Zombie!

– Allan Simonsen hvad gør han?!

– Hvad er det med Benin i Vestafrika og Frankrig og Haiti.

– De dybe voodoo traditioner, den hemmelige forbindelse.

 

Udstillingen er den anden i rækken af satellitudstillinger og -events, der præsenteres på Skjold Contemporary under titlen: Art of Sport – Onside.

I sportsverdenen krydses grænsen ofte imellem tro og overtro. Ritualer og religiøse fagter er en vigtig del af moderne sport, både for udøveren og tilskueren. Det gælder både særlige numre på trøjen, græs der skal smages og kors, der slås for brystet. I sport danner det overnaturlige ofte grobund for myter om sportshelten som ener.

I 2009 sad Jørgen Leth på Café Florita på Haiti med en sær forespørgsel på sin mail afsendt af Kristoffer Akselbo: ”Kære Jørgen Leth, tror du ikke, der er en sammenhæng mellem Allan Simonsens brækkede ben i fodboldkampen mod værtsnationen Frankrig EM 1984, og at han i 1977 lod sig skyde i filmen Skytten i en rolle, hvor han spillede sig selv?”

Jørgen Leths svar på dette besynderlige spørgsmål  blev til en humoristisk fortælling om voodoo og sport indspillet på båndoptager med Haitis gadestøj og liv rungende i baggrunden.

Interviewet fra 2009 danner grundlag for den animerede kortfilm og installation Voodoo Simonsen (Sound of Bones), hvor Jørgen Leth forklædt som 3D-avatar, holder en fem-minutters monolog om en konspiration, der omhandler Allan Simonsens brækkede ben og voodoo.

 

Praktisk

Udstillingsperiode: 30. juni – 29. august 2021.

Performance: Kristoffer Akselbo vil lave en performance til ferniseringen d. 1. juli. Derudover d. 12. og d. 29. august.

Åbningstider: Hverdage kl. 11-17. Onsdag lukket

Adresse: Skjold Contemporary / Boldklubben Skjold

Per Henrik Lings Allé 10, 2100 København Ø

Læs mere om Skjold Contemporary her.

Mere info

Art of Sport: Onside

Udstillingen er den anden i rækken af satellitudstillinger og -events, der præsenteres på Skjold Contemporary under titlen: Art of Sport – Onside.

I forbindelse med udstillingen Art of Sport på CC, har CC indgået et samarbejde med udstillingsstedet Skjold Contemporary. Under udstillingsperioden udgør Skjold en satellit for mødet mellem sport og kunst – en satellit, der direkte bruger sportens arena som udstillingsrum. Med Art of Sport – Onside har Skjold Contemporary og CC skabt en vifte af kunstprojekter der breder sig over klubbens omklædningsrum samt indtager tribunen og plænen på Østerbro Stadion.

 

Program for Art of Sport – Onside

6.5 – 23.6         Sara Sjölin

1.7- 29.8           Kristoffer Akselbo

10.9 – 24.10     Mogens Jacobsen

6.5 – 24.10       Thorgej Steen Hansen

12.8                    Kunst på plænen

Det sker

De næste 7 dage på Copenhagen Contemporary