Torsdag 12.12.19
Fernisering: Larissa Sansour
Om
Det er Copenhagen Contemporary en stor fornøjelse at invitere til åbningen af udstillingen Heirloom af den dansk-palæstinensiske kunstner Larissa Sansour, som i år har repræsenteret Danmark på Venedig Biennalen.
Denne aften er der fri entré fra kl. 17, og vi byder på et glas vin, når udstillingen åbner.
Aftenen lægger ud med en Art Talk med Larissa Sansour i samtale med kurator Nat Muller. Vi kan desuden præsentere bogen Larissa Sansour: Heirloom redigeret af Anthony Downey, som omhandler research og forberedelser til udstillingen på Venedig Biennalen.
Efterfølgende vil CCs direktør, Marie Nipper, samt formand for Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Billedkunst, Lisette Vind Ebbesen, byde velkommen, inden dørene åbner til udstillingen. DJs Atusa og Angel Wei lægger lyd til resten af aftenen og Vinhanen står i baren.
Alle er velkomne!
Program
17.00: Art Talk med Larissa Sansour og Nat Muller samt lancering af bogen Larissa Sansour: Heirloom
18.15: Åbningstaler ved CCs direktør Marie Nipper og formand for Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Billedkunst Lisette Vind Ebbesen
18.30: Udstillingen åbner & DJs Atusa og Angel Wei spiller
21.00: Tak for i aften
Mere info
Om Heirloom
Udstillingen Heirloom præsenterer Larissa Sansours gribende science fiction-videoværk In Vitro og monumentale skulptur Monument for Lost Time, der begge er skabt i samarbejde med forfatter og kunstner Søren Lind og blev vist for første gang i den danske pavillon på Venedig Biennalen i 2019. I tillæg til Heirloom kan man opleve værktrilogien A Space Exodus (2009), Nation Estate (2012) og In the Future They Ate from the Finest Porcelain (2016).
In Vitro foregår i Bethlehem i en ikke så fjern fremtid, hvor en omfattende katastrofe har tvunget byens beboere til at søge eksil i underjordiske bunkere. Filmens handling er bygget op omkring en dialog mellem den unge kvinde Alia og en ældre døende kvinde, Dunia. Sammen med andre videnskabsfolk forsøger de at genskabe verden, som den var inden katastrofen. Alia er født i eksil under jorden og har aldrig oplevet det sted, hun skal være med til at genskabe. Dialogen mellem de to kvinder udvikler sig til en samtale om minder, hukommelse og eksil. Kan det arvegods og de minder, som Alia har fået overleveret, overhovedet bruges til noget, når den gamle verden er ødelagt, og en ny skal genskabes?
Om Larissa Sansour
Larissa Sansour (f. 1973, Jerusalem) bor og arbejder i London. Hun er uddannet i København, London og New York. Sansour arbejder interdisciplinært med film, fotografi, installation og skulptur i værker, der ofte tager udgangspunkt i et science fiction univers og behandler aktuelle politiske og mere universelle problemstillinger omkring identitet og tilhørsforhold. De senere år har hun haft flere større soloudstillinger internationalt, senest på Dar El-Nimr i Beirut, Bluecoat i Liverpool, Chapter i Cardiff, New Art Exchange i Nottingham og Nikolaj Kunsthal i København.
Om bogen Larissa Sansour: Heirloom
Bogen er redigeret af Anthony Downey og indeholder et essay af Nat Muller samt et interview med Lindsey Moore. Bogen undersøger de tværfaglige former for forskning, der har bidraget til udviklingen af Sansours seneste projekt. For mere information se her.
I denne anledning kan CCs årskortholdere købe bogen med 10% rabat.