David Shrigley, Exhibition of Giant Inflatable Swan-Things, 2019, Spritmuseum. Photo by Jonas Lindström

David Shrigley

15.05.

– 03.11.20

Den berømte britiske kunstner David Shrigley, der netop er blevet belønnet med prisen Officer of the Order of the British Empire for sit kunstneriske arbejde, skaber en helt ny installation særligt til CCs Hal 1. David Shrigley udtrykker sig i adskillige medier, herunder tegning, maleri, skulptur, animationsfilm og design af brugsgenstande, der alle kredser om temaer som hverdagsliv og menneskelig adfærd. Observationer af dagligdagens trivialiteter eller samfundslivets absurditeter løber altid som en rød tråd gennem hans værker, der er både politiske, poetiske og fyldt med en god portion underspillet britisk humor. I 2019 gjorde han sig bemærket ved at vise en 13 meter høj oppustelig svane i søen foran Egeskov Slot ved Heartland Festival, og på CC vil han skabe en installation, der bliver hans største til dato. Shrigley har udstillet i hele verden, og i 2013 blev han nomineret til den prestigefyldte Turner Prize for udstillingen Brain Activity på Hayward Gallery i London. I årene 2016-18, hvor Brexit-konflikten brød ud og rasede, udstillede Shrigley en syv meter høj skulptur af en opadvendt tommelfinger, der med titlen Really Good gav en thumbs up til verden fra sin placering på Trafalgar Square i London.

Om David Shrigley

David Shrigley (f.1968) bor og arbejder i Brighton i England og er uddannet fra Glasgow School of Art i Skotland i 1991. Han er bedst kendt for sine humoristiske og ofte absurde tegninger. I sin kunstneriske praksis beskæftiger Shrigley sig med adskillige medier, herunder tegning, maleri, skulptur, installationer, fotografi, animationsfilm og linoleumstryk, der alle kredser om temaer som hverdagsliv og den menneskelige adfærd. Dertil udgiver han bøger, indgår i musikalske samarbejder og producerer selv musik.

Shrigley har høstet stor international anerkendelse for sine værker og har bl.a. modtaget en OBE i The Queen’s New Years Honour’s List 2020 for sit arbejde med visuel kunst. Han har udstillet flere steder i verden, bl.a. på Spritmuseum, Stockholm, Power Station of Art & Design, Shanghai, the National Gallery of Victoria, Melbourne, Yerba Buena Centre for the Arts, San Francisco, og i København på bl.a. Galleri Nicolai Wallner, Statens Museum for Kunst og Den Frie Udstillingsbygning.

I 2013 var David Shrigley nomineret til den prestigefyldte Turner Prize og i 2016 blev han kommissioneret til skabe skulpturen Really Good til Trafalgar Square i London, der var udstillet frem til marts 2018. I 2019 var han kunstnerisk hovednavn på musikfestivalen Heartland ved Egeskov Slot på Fyn, hvor han skabte det 13 meter store oppustelige værk Swan Thing særligt til festivalen.