Christian Falsnaes, LOOK AT ME. Videostill, 2019

Christian Falsnaes

LOOK AT ME

26.08.

– 21.02.21

I en installation opbygget som en kunstmesse præsenteres et performance-baseret videoværk af Christian Falsnaes, hvor han som instruktør iscenesætter en række situationer med hyrede performere, et publikum og forbipasserende foran et kamera. Værket er optaget på seks forskellige locations (på en gade, i et hjem, en kirke, et studie, en udstilling og en fest) og undersøger de forhold og konsekvenser, der er forbundet med at bruge andre mennesker som kunstnerisk materiale. LOOK AT ME bygger på en række radikale performanceværker, der omhandler produktion af billeder og de magtforhold, som udspiller sig i krydsfeltet mellem afsender og betragter.
Falsnaes opnåede tidligt en imponerende international opmærksomhed med en nominering til Future Generation Art Prize i 2017, som gav ham muligheden for at udstille i Kiev og på Venedig Biennalen samme år. Herudover har han udstillet prominente steder i hele verden som Museum of Contemporary Art Kiasma, Helsinki, Centre Pompidou, Paris, Centrale for Contemporary Art, Bruxelles og Hamburger Bahnhof – Museum für Gegenwart, Berlin.

Om Christian Falsnaes

Den danske kunstner Christian Falsnaes (f.1980) bor og arbejder i Berlin. Han har studeret filosofi ved Københavns Universitet og tog afgang fra Akademie der bildenden Künste i Wien i 2011. Primært beskæftiger Christian Falsnaes sig med performances, der finder sted i det offentlige rum og i udstillingsrummet. Ofte dokumenteres hans performances gennem filmoptagelser, der efterfølgende bliver til videoværker.

Falsnaes værker ligger i tråd med en tysk-østrigsk performancetradition, hvor radikale formater sætter både kunstner og beskuer i centrum for værket. Hans værker cirkulerer om begreber som identitet og autoritet, deltagelse og underkastelse samt magt og afmagt. I sine værker gør han ofte publikum til medskabere af situationer, billeder eller videoer. Formålet er, at publikum skal opleve at se sig selv udefra, og få en reflekteret tilgang til deres egen adfærd og reaktioner.

Christian Falsnaes er repræsenteret i flere samlinger og har udstillet verden over. Blandt seneste soloudstillinger kan nævnes Kunstmuseum Krefeld, Bielefelder Kunstverein, Kunstverein Braunschweig og Kunsthalle Mannheim i Tyskland, ДINAMIKA i Moskva, Rusland, arteBA og Juan & Patricia Vergez Collection i Buenos Aires, Argentina, Yarat Contemporary Art Space i Baku, Aserbajdsjan, 1646 i Haag, Holland og herhjemme på Andersen’s Contemporary og Statens Museum for Kunst i København.