23.9 - 26.11.17

CC Lab

Virtual Reality

Om

Virtual Reality (VR) er en af de spændende tendenser, som i de seneste år har vakt interesse i kunstens verden, og med udstillingen CC LAB tog Copenhagen Contemporary VR med ind i laboratoriet og stillede skarpt på den nye og grænseløse virtuelle virkelighed. VR kan tage dig med til fremmede steder og ud i drømmelignende universer, alt imens du står midt i et udstillingsrum. Mens dette har inspireret spiludviklere i årevis, er kunstnere og historiefortællere kun lige begyndt at udforske mulighederne inden for VR. CC introducerede derfor en række danske og internationale kunstnere, der i arbejdet med Virtual Reality skubber grænserne for kunstens oplevelsesrum.

CC LAB indtog i denne forbindelse to af CCs haller. I Hal 1 blev det danske studie Makropols omfattende installation ANTHROPIA (2017) vist – en forestilling i VR, hvor udstillingsgæsten sendes på en rejse gennem fem forskellige kunstneres virtuelle verdener.

I Hal 2 præsenterede CC værker af en række internationale samtidskunstnere, som bragte deres bud på, hvordan VR kan udfoldes i kunsten. De udvalgte kunstnere arbejder normalt inden for vidt forskellige kunstneriske retninger: Maleri, skulptur, installation og video. I VR-værkerne, der er produceret af danske Khora Contemporary, integreres disse traditionelle medier, og udstillingen gav publikum mulighed for at gå på opdagelse i virtuelle universer skabt af Christian Lemmerz (GE/DK), Paul McCarthy (US), Tony Oursler (US) og Erik Parker (GE/US). I Hal 2 kunne man tilmed afprøve det anerkendte VR-tegneprogram Tilt Brush.

Kunstnere

Makropol & Ali Abbasi
Rikke Benborg
Johan Knattrup Jensen
Julian Juhlin og Therese Willstedt
Christian Lemmerz
Paul McCarthy
Tony Oursler
Erik Parker

ANTHROPIA er venligst støttet af

Bikubenfonden
Statens Kunstfond
Nordisk Film Fonden

CC LAB blev venligst støttet af

Knud Højgaards Fond
Københavns Billedkunstudvalg

Show all

Det sker

De næste 7 dage på Copenhagen Contemporary