Fredag 8.11.19

Topos / Gong Tomorrow

Om

Fysisk krævende performances, optagelser af fluer og lydene af en ligbrænding. Eller hvad med lyden af ventilationskanalerne i et udstillingsrum og et NemID spillet på blokfløjte? Kunstnerne bag den tværmediale platform Topos har kurateret en aften med både sonisk ubehag og musik for det indre øre, når de præsenterer egne, fælles og andres værker. Aftenen er præsenteret i samarbejde med G((o))ng Tomorrow.

Topos er en nystiftet platform for tværmedial kunst skabt af kunstnerne Jacob Kirkegaard, Tobias R. Kirstein og Niels Lyhne Løkkegaard. De hver især udforsker, undersøger og går på tværs af medier, genrer og fag. Topos afspejler væsensforskellige praksisser og giver mulighed for at videreudvikle og præsentere nye æstetiske måder at tænke på.

 

Topos: En bygnings anatomi (2019)

Topos omdanner Copenhagen Contemporary til en lydinstallation. Ved at indføre mikrofoner og højtalere i CC’s store udluftningsanlæg kommer rørenes egne indre rum og akustik i spil. Bygningen, rummet og dets indre peristaltik udgør selve udstillingen.

 

Jacob Kirkegaard: Opus Crematio (2019)

Skabt af lydoptagelser af en kremering af et menneskelig. Værket starter med kisten, som rulles ind i ovnen, hvorefter liget brændes. Knogleresterne skrabes herefter ud med en lang greb og nedkøles i svaleskabet. Til sidst knuses knoglerne i den såkaldte knoglespreder og hældes i urnen. Alle lyde er optaget med vibrationssensorer fastspændt på maskineriets overflade. Dette giver lydligt indblik i selve ovnens, svaleskabets og knogleknuserens indre.

 

TR Kirstein: Beelzebub (2019)

Næroptagelser af fluer. Fluen roder i alt, optager alt, spreder sygdom, renser sår, bevæger sig konstant, sværmer kaotisk i hobetal. I den forstand er den ren, hæmningsløs vilje. En vilje til forandring, mutationer, kombinationer og muligheder. Kirstein opfører sin nye udgivelse på Topos i en særlig udgave. Kirstein læser desuden op fra sin kommende bog om revolutioner.

 

Niels Lyhne Løkkegaard: Personfølsom musik – No. 1/Z074-193-875

NemID er et vilkår, alle samfundsborgere i Danmark er underlagt. Gennem en række værker undersøger Niels Lyhne Løkkegaard NemID-nøglekortet, som på den ene side fremstår fremmedgørende, og på den anden side er noget af det mest personlige, vi bærer rundt på.

Når et NemID-kort er brugt, står nøglekortet tilbage som et nøgternt vidnesbyrd om handlinger lige fra adgang til forældreintra, skilmisse og købet af hus – en instrumentel opsummering af livshandlinger over tid. Personfølsom musik – No. 1/Z074-193-875 er således det første værk, hvori Niels Lyhne Løkkegaard tilgår NemID-kortet som et partitur – for efterfølgende at oversætte det til musik for bedre at kunne forstå dette vilkår. Personfølsom musik No. 1/Z074-193-875 vil blive spillet på blokfløjte.

 

Guds söner

Svensk performance-duo som består af Kent Tankred og Leif Elggren. De har været aktive siden sidst i 80’erne og beskriver sig selv således:

– Guds söners virkefelt kan beskrives som en undersøgelse af et mentalt luftrum, der foretages ved hjælp af utraditionelle værktøjer. Det lydlige aspekt er vigtigt, men samme omsorg er helliget det visuelle.
– Guds söner udvides ofte med supplerende kunstnere, der også påvirker ideerne og deres udtryk.
– Guds söner stiller sig til rådighed for civilt forsvar og stræber efter at indgyde styrke og mod.

 

Maxe: 5 rounds for boxer and acoustic guitar

Gennem 5 omgange af 3 minutter møder fjervægtssangskriveren Maxe Still Tough and a Cutie Alicia den akustiske guitar i en undersøgelse af forholdet mellem sangskriveren og deres værktøj. ‘5 rounds for boxer and acoustic guitar’ er en performance, en træningssession, en koncert, en dokumentation, et teknisk træningspas, et kompositorisk arbejde, et videoværk og en potentiel forsoning.

 

Uddercock

Giver en koncentreret dosis sonisk ubehag. Med primitive maskingeværsavler af mikrosange, blast beats, ulidelig, kaotisk støj, feltoptagelser og næsehornsbrøl byder Martin Weile og Janus Welling op til dans.

 

Transfer of Value (2018)

Transfer of Value er en performance hvori publikum forestiller sig et stykke musik – et imaginært stykke musik, der kun kan høres ved at lytte med det indre øre. Da publikum selv skaber den forestillede musik og det værk, der lyttes til, bliver de medskabere og får en del af rettighedsmidlerne knyttet til opførelsen af Transfer of Value denne aften på CC. Man skal blot opgive sit navn og KODA-nummer ved indgangen til koncerten, og så vil man automatisk modtage en udbetaling fra KODA.

 

G((o))ng Tomorrow

Årlig festival for ny, eksperimenterende musik og lydkunst. Løber fra 1.-9. november 2019 og præsenterer koncerter og tværfaglige samarbejder mellem danske såvel som internationale kunstnere. G((o))ng Tomorrow arrangeres af Snyk.

Mere info

Information

Døre kl. 17 / start kl. 18
Billetpris: 80 kr. inkl. gebyr.
Køb billet: her.

Det sker

De næste 7 dage på Copenhagen Contemporary