60 Seconds Festival

18.02.19

– 24.02.19

60 sekunder. Præcist så lang tid varer de lydløse film, der oplyser byens rum under 60Seconds Festival 2019. I februar forvandles facader i København og omegn for tolvte år i træk til urbane lærreder. De ti 60 sekunder lange film afspillet i et loop møder dig i hverdagens vintermørke – på gaden, på cykelstien, på vej hjem fra arbejde.

Dette års tema er HUMAN versus NATURE, og de ti udvalgte film relaterer sig på hver sin måde til forholdet mellem mennesket og naturen.

I år stiller Copenhagen Contemporary på Refshaleøen sin facade til rådighed for årets udvalgte film, der projekteres op på den gamle svejsehal. Projektionen vil både guide kunstcenterets gæster på vej og bidrage som et overraskende input for de forbipasserende i mørket.

Filmene vises udendørs og kan opleves gratis hver dag i perioden 18.–24.02.2019 kl. 18-24. Kom forbi, se og stem på din favorit til publikumsprisen på www.60sec.org.

Om 60Seconds Festival

60Seconds Festival inviterer hvert år kunstnere til at indstille film på 60 sekunder uden lyd under et særligt tema. Festivalen har fundet sted i byens rum siden 2006. En jury vælger de 10 film, som vises under festivalen og kårer vinderen af Juryprisen på 15.000 kr. mens alle kan stemme on-line til Publikumsprisen på 8.000 kr. I juryen i år sidder dokumentarfilmsinstruktør, producer og filmfotograf Andreas Johnsen, foto- og videokunster Charlotte Haslund-Christensen samt kunstner Jacob Tækker. 60Seconds Festival er støttet af bland andet: Statens Kunstfond, Københavns Kommune og Det Danske Film Institut.

Find også 60Seconds Festivalen ved Den Frie Udstillingsbygning, KØS, Kulturværftet Helsingør, Verdenskulturcenteret, Musiktorvet ved Amager Bio, Trangravsbroen på Christianshavn.