Robert Irwin, Light and Space (2007). Collection Museum of Contemporary Art San Diego. Museum purchase with funds from the Annenberg Foundation, 2007.47. © Robert Irwin / Artists Rights Society (ARS), New York

Light & Space

25.11.

– 04.09.22

Året rundes af med den største udstilling til dato på CC, når superstjerner fra den amerikanske Light and Space-bevægelse og samtidskunstnere inspireret heraf indtager hele kunstcenteret.

I november 2021 blænder CC op for en helt særlig udstilling om den amerikanske lys- og rumkunst, der opstod i Los Angeles i 1960erne. Det var en tid, hvor en række unge kunstnere – der i dag alle er verdensnavne på den internationale kunstscene – eksperimenterede med at skabe kunst af lys og nye materialer. I dag kaldes de, under en samlet betegnelse, for Light & Space-bevægelsen og tæller internationale stjerner som James Turrell, Robert Irwin, Doug Wheeler, Larry Bell, Helen Pashgian, Mary Corse og mange flere.
De nybrud og eksperimenter som Light & Space-kunstnerne introducerede i anden halvdel af det 20. århundrede, har inspireret og formet flere af vores tids populære samtidskunstnere og arkitekter.

Der er aldrig før blevet præsenteret en omfattende udstilling om Light & Space-bevægelsen i Europa. Med denne udstilling kan man møde en række af bevægelsens centrale figurer, herunder de kvindelige kunstnere, som stadig er ukendte for mange.

 

Udstillingen er støttet af

A. P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers fond til almene Formaal

15. Juni Fonden