OPEN CINEMA: Filmvisning i Palads

Om

Kom med ind i biografmørket når CC, i samarbejde med Gernes-Fonden og Nordisk Film Biografer viser to film af billedkunstnerne Astrup og Bordorff i det nedrivningstruede Palads Teatret som en del af projektet København, Kærlighed & Candyfloss.

 

Program

18.30: Filmvisning af Urolige Hjerte og Sommernatt ved Stranden

19.30-20.15: Artist Talk med Kirsten Astrup og Maria Bordorff

 

D. 29. september kl. 18.30 præsenterer kunstnerduoen deres to film Urolige Hjerte (2018) og Sommernatt ved Stranden (2019). Urolige hjerte er en del af kunstnerduoens velfærdstriologi, der diskuterer samfundets udvikling med afsæt i velfærdsstatens institutioner, som i disse år afvikles eller forandres ud fra et ganske andet tanke- og værdisæt end ved velfærdsstatens fremkomst. Sommernatt ved Stranden undersøger forskellige aspekter af byudviklingen de seneste år i en større skandinavisk kontekst.

Efter filmvisningen vil der være en talk på dansk med de to kunstnere medieret af Katrine Hornstrup Yde, der er kulturredaktør på Information og uddannet cand. mag. i Litteraturhistorie og Moderne Kultur ved Københavns Universitet.

Billetten koster 100 DKK og kan købes gennem Nordisk Film Biografer her.

Mere info

Om kunstnerne

Kirsten Astrup (f. 1983) og Maria Bordorff (f. 1988) blev officielt en duo i 2018 efter at have samarbejdet i flere år. De arbejder i feltet film, musik og performance og har gjort filmkabaret til deres primære udtryksform. Deres værker har været vist på en række museer, blandt andet Museet for Samtidskunst, Munchmuseet, ARKEN og Holstebro Kunstmuseum. I efteråret 2021 er de aktuelle med en soloudstilling på Statens Museum for Kunst. Sammen har de modtaget adskillige priser og hæderslegater, og i 2020 var de shortlisted til at repræsentere Danmark på den 59. Venedig Biennale.

Det sker

De næste 7 dage på Copenhagen Contemporary