Lys! – i hverdag og kunst

Om

D. 31. marts har Copenhagen Contemporary og Det Kongelige Danske Akademi, Institut for Bygningskunst og Design fornøjelsen af at invitere til det andet arrangement i vidensporet Lys og Rum; en række af talks og forelæsninger, der udfolder det tværfaglige møde mellem kunst og arkitektur i løbet af foråret 2022.

Her kan du opleve filosof og forfatter Tor Nørretranders og kunstner Viera Collaro fortælle om deres respektive arbejde med lys.

Tor Nørretranders har skrevet om alt fra naturvidenskabens rolle i den moderne kultur, over miljøproblemer, krig og fred, til fremtiden, kreativiteten, og lysets betydning. Sammen med kunstneren Olafur Eliasson skrev Tor Nørretranders Lys!, hvor de i ord og billeder fortæller om mørke og lys, skygger og farver, lamper og lyskvalitet.

Viera Collaro er kunstner og er uddannet ved University of Michigan, og ved Det Kongelige Danske Kunstakademi. Collaro kobler i sit arbejde lys med sin interesse for meditation og filosofi og undersøger lysets og farvens betydning for vor eksistens fysisk såvel som psykisk. Hun har skabt utallige værker og installationer med lys og udsmykket en række ikoniske danske bygninger såsom Københavns Universitet og Søndre Campus på Amager.

Læs mere om Det Kongelige Danske Akademi, Institut for Bygningskunst og Design her.

Vidensporet er støtte af Dreyers Fond og Statens Kunstfond.

Billede: Viera Collaro “ Compassion” 2006 -2022, Aros , 10.02 – 06.06. 2022. Foto : Jens Henrik Daugaard

Mere info

Program

17.00-17.30: Tor Nørretranders fortæller om lys

17.30-18.00: Viera Collaro fortæller om lys som kunstnerisk materiale

18.00-18.30: Samtale mellem Tor Nørretranders og Viera Collaro

 

Arrangementet foregår på dansk.

Copenhagen Contemporary er åben til kl. 21, og det er muligt at købe mad og drikke i caféen.

Forelæsningen er gratis efter betalt entré. Entré og deltagelse er gratis for Studerende fra Det Kongelige Akademi – Arkitektur, Design, Konservering, Arkitektskolen i Aarhus samt de danske kunstakademier ved forevisning af studiekort.

Det sker

De næste 7 dage på Copenhagen Contemporary