CC x GLYPTOTEKET: Exhibition Opening Celebration

Om

Kom med, når CC og Glyptoteket inviterer til åbningsfest for udstillingen Abbas AkhavanCurtain Call

Her fejrer vi den første Skandinaviske soloudstilling med Abbas Akhavan, der vises i et unikt udstillingssamarbejde. Her kan du opleve Akhavans monumentale totalinstallationer skabt med afsæt i Glyptotekets rige oldtidssamlinger fra Mellemøsten, som breder sig på tværs af CC’s rå industrihaller og Glyptotekets historiske arkitektur.

I sine stærkt dragende og poetiske værker kredser Akhavan om komplekse geopolitiske fortællinger og undersøger, hvilke historiske, arkitektoniske og sociale strukturer, der bliver tilknyttet et givent område eller sted.

Under den fælles udstillingstitel Curtain Call præsenterer Akhavan for første gang to af sine nyeste totalinstallationer samtidig: variations on a folly (2021-), der vises på Copenhagen Contemporary ocast for a folly (2019-), som kan opleves på Glyptoteket.

Om samarbejdet:

Copenhagen Contemporary og Glyptoteket er indgået dette unikke samarbejde for sammen at bidrage med nye perspektiver på mellemøstlig kulturarv. Her rejser samtidskunsten på tværs af tid og sted med en udstillingsrække, der over tre år viser soloudstillinger med tre internationale samtidskunstnere, der enten er bosat i Mellemøsten eller tilhører mellemøstlige diasporaer. I samarbejde med kuratorer fra begge institutioner, vil kunstnerne få adgang til Glyptotekets mellemøstlige oldtidssamlinger og diskutere og fortolke denne kulturarvs betydning i dag gennem egne værker. Første kunstner i udstillingsrækken er den anerkendte Abbas Akhavan (f. 1977 i Teheran, bor og arbejder i Montreal), som med denne udstilling viser sin første soloudstilling i Skandinavien.

Mere info

PROGRAM 

Torsdag d. 22. juni fra kl. 17 til midnat.  

Ligesom udstillingen foregår fejringen på både Glyptoteket og CC. På Glyptoteket kan du opleve Abbas Akhavan i samtale med Anna Gregersen, kurator og museumsinspektør på Glyptoteket. Og på CC vil der være åbningstaler med kunstinstitutionernes direktører og kuratorer efterfulgt af musik og fest.

Mulighed for at se Glyptotekets del af udstillingen kl. 10-21
17-17.45 Gratis velkomstøl og artist talk med Abbas Akhavan og Anna Kærsgaard Gregersen på Glyptoteket
Transport på egen hånd til Copenhagen Contemporary
17:00 Baren på CC åbner – soundscape, kold hvidvin i solen og mingle
18.30 Velkomsttaler + udstillingen åbner
20:30 – 21:00 – DEB FOAM (live)
21.00 Udstillingen lukker + festlighederne fortsætter CC med musik og bar 
21:00 – 00.00 – DJ NAHCARE
00.00 Tak for i aften

Det sker

De næste 7 dage på Copenhagen Contemporary