CC x Art Week: Performance & DJ

Om

I anledning af Art Week inviterer Copenhagen Contemporary til en aften spækket med performances, der udforsker sportskulturen og melodiske dj-sets.

Aftenen skydes i gang med et DJ set af Transparent Tim, der leverer et melodisk queer mix af House, Disco, Afro & Techno fra alle universets hjørner.

Derefter vil den canadiske kunstner Hazel Meyer for første gang opføre performancen Muscle Panic i Danmark, som både er en installation i udstillingen Art of Sport og et performanceværk, der undersøger sportskulturen fra et queer perspektiv. Meyer har inviteret fem kvinder, queeratleter og aktivister til at udføre en performance med fysisk aktivitet, atletiske øvelser og sportsritualer midt i udstillingssalen.

Sportstematikken fortsætter i løbet af aftenen. I forbindelse med udstillingen Art of Sport samarbejder Copenhagen Contemporary med peformancetidskriftet bastard omkring performanceprogrammet Belated Future, kurateret af Lotte Løvholm.

Denne aften vil Jupiter Child – en performancekunstner fra Mozambique – præsentere et performanceværk, der undersøge fanekoreografi og hvilken relation flaget har til fælleskab, kolonialisme og den koloniserede krop. Historiske øjeblikke som Valdemarsdag, Jesse Owens under OL i 1936 og Tommie Smith og John Carlos black power salute i 1968 danner ramme for det performative værk, hvori Child vil gengive kroppen og flagets bevægelser, traditionelt udført af fanebæreren.

Jupiter Child er en queer visuel performancekunstner med base i København, der i deres kunst beskæftiger sig med black queerness, anti-kolonial intervention, feminisme og empowerment. Childs performance tager afsæt i elementer fra et tidligere værk, hvor de tidligere på året, under Metropolis, lavede en byvandring.

Morten Vammen afslutter aftenen med et soundtrack skræddersyet til CC. Han har udgivet elektronisk musik og lavet soundtracks siden starten af 1990erne under navne som AUM og A*A*A og udgiver nu på SOFARAVE under navnet Morten Vammen. Forvent trippy luksuriøs post-techno.

En billet til de to performances koster normal entré til CC, og giver også adgang til alle CCs udstillinger.
Find din billet her.

Mere info

Program

Kl 16.00-17.00: DJ set Transparent Tim

Kl. 17.00-17.45: Hazel Meyer performance – Muscle Panic (med Kai Merke, Kaja Glenne Lund, Kat Staub, Levi Skye Holm Petersen & Shifa Doğuştan)

Kl. 18.00-18.30: bastard performance Jupiter Child

Kl. 18.30-20.00: DJ set Transparent Tim

Kl. 20.00-22.00: DJ set Morten Vammen

Det sker

De næste 7 dage på Copenhagen Contemporary