Lørdag 24.8.19

CC Studio åbningsfest og fernisering: Jacob Dahlgren

Om

Kom med til et brag af en åbningsfest, når vi indvier CC Studios formidlingscenter for alle på CCs nye førstesal med udstillingshal, værksteder og plads til leg og læring. Her er du inviteret til fest og fernisering fra kl.13 med gratis entré, popcorn, cirkus, balloner, åbne værksteder, parader og børneomvisninger.

Samtidig åbner udstillingen Art is Life af den svenske kunstner Jacob Dahlgren, der har bygget kunstværker af 714 dartskiver, 300 gulvvægte og striber i massevis. Kunst, som man kan gå på opdagelse i, lege med og undersøge med kroppen.

 

Program

Gratis entré kl. 13-18
13.00: Åbning af Jacob Dahlgrens udstilling ‘Art is Life’ i hal 4 og CC Studios nye lokaler med popcorn, saftevand og vin.
13.15: Åbningstaler
13.30: Børn åbner CC Studio med parade
14.00: Cirkusforestilling i hal 6
14.30-16: Skilte-workshop
16.30: Cirkusforestilling i hal 6
17.00: Børneomvisning i udstillingerne
18.00: Tak for i dag

(11–13: Vi smugstarter med skilte-workshop allerede kl. 11.Det er gratis at deltage og tilmelding sker via mail til ccstudio@cphco.org)

Vi glæder os til at se jer!

 

CC Studio

CC Studio er CCs formidlingscenter med base på 1. sal med værksteder, udstillingssale og rum til fordybelse og afslapning. Formidlingscentret tilbyder faciliteter, aktiviteter og læringsforløb for børn og unge såvel som voksne. Fællesskab er omdrejningspunktet for de fysiske, dialogbaserede og kreative møder med kunst. Målet er, at alle, uanset baggrund og kundskaber, skal have mulighed for at møde kunsten på en engagerende og uformel måde.

Hvert år inviterer CC en international kunstner til at skabe et playscape i CC Studio; en installation af værker, som kunstcentrets gæster kan gå på opdagelse i, lege med og undersøge med kroppen. Læs mere om CC Studio her.

CC Studio er støttet af: Ole Kirks Fond, Salling Fondene og Elsass Fonden.

 

Art is Life

I den nye hal 4 udfolder Art is Life sig som et playscape; en udstilling, der omfatter store skulpturelle installationer, som CCs gæster kan interagere med. Udstillingens titel, Art is Life, refererer til den måde, Dahlgren betragter og inddrager hverdagslivet på i sin kunstneriske praksis. Han finder ofte sine materialer i byggemarkeder, supermarkeder eller hos isenkræmmere – steder som han besøger i hverdagen. Art is Life sammensætter brugsobjekter som save, badevægte og dartskiver i store mængder til serielle værker. I gentagelsen fratages de deres oprindelige praktiske funktion og bliver i stedet til geometriske, abstrakte farvestrålende værker skabt af objekternes former. Jacob Dahlgren indskriver sig i en lang kunsthistorisk tradition for brug af readymades, når han anvender dagligdagsgenstande i sine værker som humoristiske elementer og en måde at forbinde kunsten og hverdagen på. Udstillingens største installation, I, The World, Things, Life, er et værk i konstant forandring, hvor CCs gæster inviteres til at kaste pile mod en gigantisk væg fyldt med dartskiver. Et andet eksempel er et værk bestående af mere end 300 badevægte lagt ud på gulvet, hvor de besøgende kan se tallene danse på vægtenes displays, når de går rundt på dem. Som en del af Dahlgrens værk Peinture Abstraite, udformet som en online autobiografi på Instagram og Tumblr, tager Dahlgren dagligt et billede af sig selv iført en stribet T-shirt og deler det digitalt. I udstillingen på CC er der mulighed for, at børn og voksne kan tage et billede af sig selv iført en stribet T-shirt og hænge det op på væggen. I en dobbeltbevægelse trækker Dahlgren hverdagens brugsgenstande ind i udstillingsrummet, samtidig med at han tager sin kunst med uden for institutionens rammer og i sin hverdag skaber værker, som præsenteres på digitale og sociale medier.

Læs mere om Art is Life her.

Mere info

Jacob Dahlgren

Svenske Jacob Dahlgren (f. 1970) bor og arbejder i Stockholm, hvor han også er uddannet fra Kungliga Konsthögskolan i Stockholm i 1999. Hans værker er ofte farverige og publikumsinvolverende og tager udgangspunkt i en legende tilgang til kunsten og livet.
Blandt tidligere udstillinger kan nævnes: Galleri Andréhn-Schiptjenko, Stockholm (2009, 2013, 2019); Museum Ritter, Sammlung Marli Hoppe-Ritter, Waldenbuch (2017); MAGASIN – Centre National d’Art Contemporain, Grenoble (2016); KIASMA, Museum of Contemporary Art, Helsinki (2013, 2011, 2010); Henry Art Gallery, Seattle (2010, 2013); Gallery 400 på University of Illinois, Chicago (2012); Fundació Joan Miró, Barcelona (2010); Schirn Kunsthalle, Frankfurt (2011); Daimler Art Collection, Berlin (2010); Forum d’Art Contemporain, Luxemborg (2010); Bielefelder Kunstverein (2009): Turner Contemporary, Margate, UK (2009); 52. Venedig Biennalen (2007); P.S.1 Contemporary Art Center/MoMA, New York (2006); Kunsthalle Budapest (2006); October salon, Beograd (2006); Moderna Museet, Stockholm (2006).

Læs mere om Jacob Dahlgren her.

Det sker

De næste 7 dage på Copenhagen Contemporary