CC Cinema: person – i bevægelse

Om

person – i bevægelse er initieret af billedkunstner Marie Thams og kurator Rebekka Elisabeth Anker-Møller. Projektet består af kunstfilmen person, der vises i CC Cinema, og en række performative samtaler med danske forfattere, forskere og erhvervsfolk projektet ønsker at inddrage os i den aktuelle debat om forholdet mellem køn og magt i det danske sprog og samfund.

Filmen person af Marie Thams undersøger betegnelsen ”forperson” versus ”formand” og tager fat i, hvordan det kønnede ord føjer sig ind i en sproglig tradition, der er med til at fastholde bestemte forestillinger om køn og fordelingen af roller og indflydelse i samfundet. Værket sætter tematikken i et større perspektiv og rækker en hånd ud mod kommende generationer, som er dem, der har retten til at definere fremtidens sprog og deres eget råderum.

Den performative samtale vil udfolde essentielle spørgsmål om køn og ligeværd, sprog, arbejdsliv, magtstrukturer og retten til at definere eget liv. Læs mere her

Projektet udfolder sig på Rønnebæksholm i Næstved, Copenhagen Contemporary, Kunsthal Nord i Aalborg samt Kunsthal Aarhus mellem oktober 2022 og juni 2023. De inviterede forfattere skaber et vigtigt tværsnit mellem det litterære og det kunstneriske og forbinder sig til aktuel forskning og erhvervslivet.

Medvirkende er: Ingrid Baraka og Naima Yasin, Drude Dahlerup, Caspar Eric, Ida Marie Hede, Shëkufe Tadayoni Heiberg, Merete Pryds Helle, Liv Helm, Nazila Kivi, Moussa Mchangama, Ehm Eg Miltersen, Cecilie Nørgaard, Natalia Rogaczewska, Elias Sadaq og Marie Thams.

Mere info

Filmvisning

Marie Thams, person (2022)
Varighed: 16 min
CC Cinema mellem 08.02–26.02.23

Performativ samtale

23.02.23 kl. 17.00 – 19.00
CC Fælleslokalet
Deltagere: Merete Pryds Helle, Liv Helm, Nazila Kivi, Natalia Rogazewska, Marie Thams og Rebekka Elisabeth Anker-Møller, modereret af Emma Holten.

Om Marie Thams

Marie Thams er billedkunstner med uddannelse fra Det Kgl. Danske Kunstakademis Billedkunstskoler og Goldsmiths, London. Thams har udstillet i ind- og udland og arbejder med installation, lyd, film, skulptur, tekst og performance.

Om Rebekka Elisabeth Anker-Møller

Rebekka Elisabeth Anker-Møller er freelance kurator med fast tilknytning hos SixtyEight Art Institute i København. Anker-Møller er kandidat i Visuel Kultur ved Københavns Universitet samt i Kuratering ved Aarhus Universitet.

Projektet er støttet af

Statens Kunstfond, Beckett-Fonden, Knud Højgaards Fond, Næstved Kommune, Copenhagen Contemporary og Aalborg Kommunes Billedkunstpulje.

 

Det sker

De næste 7 dage på Copenhagen Contemporary