Esben Weile Kjær, 2020. Photo: Philip Messmann

Esben Weile Kjær

HARDCORE FREEDOM

23.10.

– 30.12.20

I et rum mættet af lys og pulserende lyd slører Esben Weile Kjærs udstilling HARDCORE FREEDOM grænserne mellem kunstinstitution, kirke, natklub og indkøbscenter. I udstillingen møder vi en foranderlig installation, der løbende vækkes til live af performances, som bølger mellem oprør, fest, show og arbejde. I udstillingen undersøger Weile Kjær populærkulturens fortællinger og optagethed af at performe og sælge frihed og ungdom og skubber til vores forestillinger om, hvad frihed er.

Udstillingen præsenteres i et særligt partnerskab med GL STRAND, der i efteråret 2020 viser POWER PLAY af samme kunstner.

Weile Kjær har allerede markeret sig som et af performancekunstens helt store talenter i Danmark med performances på bl.a. Den Frie Udstillingsbygning, Statens Museum for Kunst, Overgaden Institut for Samtidskunst og Kunstforeningen GL STRAND samt i udlandet på bl.a. Paris Internationale og Nordic Contemporary, Paris og Karlin Studios, Prag.

Om Esben Weile Kjær

Esben Weile Kjær (f.1992) bor og arbejder i København. Han er uddannet fra Rytmisk Musikkonservatorium i Music Management og er studerende på Det Kongelige Danske Kunstakademi, hvorfra han har afgang i 2022. I sit arbejde beskæftiger han sig med forskellige medier som skulptur, video og performance, der kredser om temaer som oplevelsesøkonomi, identitet, generationsangst og popkulturens indflydelse på fællesskabet. Primært udtrykker han sig i performances, der udspiller sig som interventioner i offentligheden og i udstillingsrummet med rekvisitter som podier, konfettikanoner, fyrværkeri, uniformer, hegn og laserlys. Esben Weile Kjær har performet både i udlandet på bl.a. Paris Internationale, Museum of Contemporary Queer Art i Athen, Nordic Contemporary i Paris og Karlin Studios i Prag og herhjemme på bl.a. Statens Museum for Kunst, Den Frie Udstillingsbygning, ARoS Aarhus Kunstmuseum, Overgaden Institut for Samtidskunst og Kunstforeningen Gl. Strand. I 2018 kuraterede han performancebiennalen Alt_Cph med titlen Over-existing på Fabrikken for Kunst og Design i samarbejde med sin søster, kunsthistoriker Anna Weile Kjær.

Esben Weile Kjær, 2020. Photo: Philip Messmann

Esben Weile Kjær, 2020. Photo: Philip Messmann