Vertigo, 'EKKO' (2019) at Refshaleøen. In collaboration with Copenhagen Contemporary, Copenhagen Light Festival and Refshaleøens Ejendomsselskab. Photo: Kim Matthaï Leland

Vertigo

EKKO

01.02.

– 24.02.19

EKKO er et auditivt og visuelt lysværk af kunstnergruppen Vertigo præsenteret af Copenhagen Contemporary og Cph Light Festival i samarbejde med Refshaleøens Ejendomsselskab.

Den stedsspecifikke installation udspiller sig i fire lysmaster fra det gamle skibsværft Burmeister & Wain (B&W) på pladsen foran Refshaleøens svejsehal, der i dag huser Copenhagen Contemporary.
De fire lysmaster er 30 m. høje og markerer hver sit hjørne af den gamle bedding, hvor de kæmpe industriskibe blev bygget. I sin storhedstid producerede B&W som Danmarks største arbejdsplads skibe i døgndrift, og den evigt oplyste ø var synlig fra hele byen.

Vertigo fremhæver på ny Refshaleøen i den københavnskehorisont ved at genfortolke det lys, der tidligere var karakteristisk for området – som et visuelt ekko af fortiden.
EKKO genopliver øens oprindelige fire lyssøjler og oplyser det nylige liv, der nu fylder det gamle værftsområde med kultur og leben.

Værket præsenteres af Copenhagen Contemporary i samarbejde med Refshaleøens Ejendomsselskab.

Hver lysmast udgør ligeledes en lydkilde tæt sammenkoblet med lyssiden af værket. 27.000 lysende LED-punkter bevæger sig spektakulært til et auditivt spektrum, der spænder fra hurtige, korte toner til bløde flydende klangflader i et pulserende loop.
Den visuelle og auditive oplevelse er inspireret af skibsværftets svejseflamme fra det inderste blå i flammen til det yderste orange skær. Oplevelsen af værket er således todelt, da den ene side alene kan opleves på nært hånd og den anden kan ses fra Københavns bytage så langt som fra Bispebjerg.

EKKO er udendørs og kan opleves gratis hver dag i perioden 01.02–24.02.2019 kl. 18-24.

Om Vertigo

VERTIGO er et kunstnerkollektiv bestående af Frederik Hilmer Svanholm, Vibeke Bertelsen og Mikkel Meyer, og er kendt i både ind- og udland for deres måde at benytte ny teknologi til at skabe omsluttende installationer med lys og lyd. De har blandt andet opnået stor omtale med installationen The Wave, der har været vist på Ofelia Plads i København, i London, Liverpool og senest i Athen.

Vertigo, EKKO (2019) at Refshaleøen. In collaboration with Copenhagen Contemporary, Copenhagen Light Festival and Refshaleøens Ejendomsselskab. Photo: Kim Matthaï Leland