1.2 - 24.2.19

Vertigo

EKKO

Udstillingen

EKKO er et auditivt og visuelt lysværk af kunstnergruppen Vertigo, der blev præsenteret af Copenhagen Contemporary og Cph Light Festival i samarbejde med Refshaleøens Ejendomsselskab.

Den stedsspecifikke installation udspillede sig i fire lysmaster fra det gamle skibsværft Burmeister & Wain (B&W) på pladsen foran Refshaleøens svejsehal, der i dag huser Copenhagen Contemporary. De fire lysmaster er 30 m. høje og markerede hver sit hjørne af den gamle bedding, hvor de kæmpe industriskibe blev bygget. I sin storhedstid producerede B&W som Danmarks største arbejdsplads skibe i døgndrift, og den evigt oplyste ø var synlig fra hele byen.

Vertigo fremhæver på ny Refshaleøen i den københavnske horisont ved at genfortolke det lys, der tidligere var karakteristisk for området – som et visuelt ekko af fortiden. EKKO genoplivede øens oprindelige fire lyssøjler og oplyste det nylige liv, der nu fylder det gamle værftsområde med kultur og leben. Hver lysmast udgjorde ligeledes en lydkilde tæt sammenkoblet med lyssiden af værket. 27.000 lysende LED-punkter bevægede sig spektakulært til et auditivt spektrum, der spændte fra hurtige, korte toner til bløde flydende klangflader i et pulserende loop.

Den visuelle og auditive oplevelse fandt sin inspiration i skibsværftets svejseflamme fra det inderste blå i flammen til det yderste orange skær. Oplevelsen af værket blev således todelt, da den ene side alene kunne opleves på nært hånd og den anden kunne ses fra Københavns bytage så langt som fra Bispebjerg.

EKKO kunne opleves gratis udendørs hver dag i perioden 01.02–24.02.2019 kl. 18-24.

Om Vertigo

Vertigo er et kunstnerkollektiv bestående af Frederik Hilmer Svanholm, Vibeke Bertelsen og Mikkel Meyer, og er kendt i både ind- og udland for deres måde at benytte ny teknologi til at skabe omsluttende installationer med lys og lyd. De har blandt andet opnået stor omtale med installationen The Wave, der har været vist på Ofelia Plads i København, i London, Liverpool og i Athen.

Show all

Det sker

De næste 7 dage på Copenhagen Contemporary