Science & Samtidskunst

07.09.22

– 30.12.22

I Hal 4 viser CC udstillingen Science & Samtidskunst, der undersøger koblingen mellem videnskab og kunst. Her vises kunstværkerne Fibonacci I (Magenta, Cyan, Yellow) af Ann Linn Palm Hansen, TIMELIGHT II (Los Angeles, GMT –7 hours) af AVPD og 360° Illusion II af Jeppe Hein.

Science & Samtidskunst inviterer alle til at deltage i aktiviteter om rum, lys, farver og former. Aktivteterne tager udgangspunkt i kunstværkerne i hallen. Der er også zoner, hvor man kan bygge med LEGO og DUPLO, lave studier af himlen og bygge sit eget kunstværk.

 

Ann Linn Palm Hansen – Fibonacci I

 

Ann Linn Palm Hansen har skabt det skulpturelle objekt Fibonacci I (Magenta, Cyan, Yellow), 2021, der undersøger, hvordan farver kan bruges til at skabe tredimensionelle rum og objekter. Objektet er lavet i bemalet papir formet som en stor spiral, der er opbygget efter principperne om den gyldne spiral, der kan forstørres uendeligt efter Fibonaccis talsystem. I naturen ses lignende spiralmønstre i solsikkeblomster og buketterne i blomkålshoveder.

 

AVDP – TIMELIGHT II

 

AVPD præsenter værket TIMELIGHT II (Los Angeles, GMT –7 hours), der består af neonrør forbundet med en lyssensor placeret i det sydlige Californien. Via internettet transmitteres informationer til lyspanelet på CC, der i realtid gengiver lysforholdene i Californien og skaber en konkret forbindelse mellem CC og Los Angeles.

 

Jeppe Hein – 360° Illusion II

 

Jeppe Heins værker går ofte i dialog med det rum, de udstilles i. De forsøger at få os til at se rummet på en ny måde og gør os til aktive medskabere af kunstværket.
I værket 360° Illusion II møder to spejlflader hinanden i en vinkel. De to store flader roterer langsomt rundt og vender i spejlingen omgivelserne på hovedet. Den roterende effekt gør os ikke kun opmærksomme på vores egen krop i rummet, men inviterer os også til at studere rummets arkitektur.

Science kunstklub

Hver torsdag kl. 14-18 i udstillingsperioden afholdes der en åben science-klub for børn og unge. Alle er velkomne, og man kan komme og gå, som man vil. Det er gratis at deltage i alle aktiviteter ved betalt entré. Se mere her.

Science & Samtidskunst er støttet af Novo Nordisk Fonden og The LEGO Foundation

 

Film lavet af: Farzad Soleimani