Science & Samtidskunst

07.09.22

– 23.10.22

I Hal 4 viser CC udstillingen Science & Samtidskunst, der undersøger koblingen mellem videnskab og kunst. Her vises kunstværkerne Fibonacci I (Magenta, Cyan, Yellow) af Ann Linn Palm Hansen, TIMELIGHT II (Los Angeles, GMT –7 hours) af AVPD og 360° Illusion II af Jeppe Hein.

Science & Samtidskunst inviterer alle til at deltage i aktiviteter om rum, lys, farver og former. Aktivteterne tager udgangspunkt i kunstværkerne i hallen. Der er også zoner, hvor man kan bygge med LEGO og DUPLO, lave studier af himlen og bygge sit eget kunstværk.

Ann Linn Palm Hansen har skabt det skulpturelle objekt Fibonacci I (Magenta, Cyan, Yellow), 2021, der undersøger, hvordan farver kan bruges til at skabe tredimensionelle rum og objekter. Objektet er lavet i bemalet papir formet som en stor spiral, der er opbygget efter principperne om den gyldne spiral, der kan forstørres uendeligt efter Fibonaccis talsystem. I naturen ses lignende spiralmønstre i solsikkeblomster og buketterne i blomkålshoveder.

AVPD præsenter værket TIMELIGHT II (Los Angeles, GMT –7 hours), der består af neonrør forbundet med en lyssensor placeret i det sydlige Californien. Via internettet transmitteres informationer til lyspanelet på CC, der i realtid gengiver lysforholdene i Californien og skaber en konkret forbindelse mellem CC og Los Angeles.

Jeppe Heins værker går ofte i dialog med det rum, de udstilles i. De forsøger at få os til at se rummet på en ny måde og gør os til aktive medskabere af kunstværket.
I værket 360° Illusion II møder to spejlflader hinanden i en vinkel. De to store flader roterer langsomt rundt og vender i spejlingen omgivelserne på hovedet. Den roterende effekt gør os ikke kun opmærksomme på vores egen krop i rummet, men inviterer os også til at studere rummets arkitektur.

Science kunstklub

Hver torsdag kl. 14-18 i udstillingsperioden afholdes der en åben science-klub for børn og unge. Alle er velkomne, og man kan komme og gå, som man vil. Det er gratis at deltage i alle aktiviteter ved betalt entré. Se mere her.

Science & Samtidskunst er støttet af Novo Nordisk Fonden og The LEGO Foundation