Sarah Sze, 'Timekeeper' (2016). Courtesy of the artist, Tanya Bonakdar Gallery and Victoria Miro Gallery. © Sarah Sze

Sarah Sze

Timekeeper

10.03.17

– 03.09.17

Sarah Szes installation Timekeeper (2016), der blev vist på Papirøen i 2017, undersøger det levende billedes begyndelse og afspejler de uendelige informationsstrømme, vi overvældes af dagligt. Skærme blinker, mens billedprojektioner cirkulerer på rummets vægge. Timekeeper er et flimrende og klikkende univers af genstande organiseret efter et helt særligt system: Nemlig det, der hersker på et arbejdsbord og i dette tilfælde kunstnerens eget fra atelieret, hvor værket blev til. Med brug af objekter fra Szes arbejdsbord er Timekeeper på én gang både en skulpturel installation og et funktionelt redskab: Et spejlbillede af sig selv.

Sarah Szes udflydende skulpturer er uden et egentligt afgrænset rum, i modsætning til en traditionel forståelse af en skulptur, der netop kan isoleres fra sine omgivelser. Mange af Szes installationer kan derfor også opleves som stadig at være i proces; når man møder værket, føles det som om, kunstneren lige har forladt rummet, og man kan være i tvivl om, det stadig er ved at blive lavet, eller om det er ved at blive taget ned igen.

Et gennemgående træk ved Szes værk er hendes interesse for tid. Modsat en kronologisk og mekanisk forståelse af tid, som vi kan måle og registrere, arbejder Sze med en tid skabt ud af de uforudsigelige måder, hverdagens billeder og oplevelser påvirker os på.

Naturvidenskaben forsøger at indkredse tid ved at holde styr på den ned til mindste brøkdel af et sekund, og vi lever vores liv i overensstemmelse med dette. Timekeeper udfordrer det objektive syn på tid og tilstræber i stedet en forståelse, hvor gæstens egne erfaringer sættes i spil i mødet med værket. Som en installatorisk collage gemmer Timekeeper på øjeblikke og minder, der kan genopleves på tværs af tid og sted af det enkelte individ.

 

Udstillingen blev støttet af:

Statens Kunstfond

Om Sarah Sze

Sarah Sze (f.1969) bor og arbejder i New York, USA. Hun repræsenterede USA ved Venedig Biennalen i 2013, og i 2003 blev hun tildelt prisen MacArthur Fellow. Sze har udstillet på museer verden over, og hendes værker kan findes i permanente samlinger på kunstinstitutioner som Museum of Modern Art i New York, Guggenheim Museum i New York, Fondation Cartier i Paris, Museum of Contemporary Art i Chicago, San Fransisco Museum of Modern Art samt Museum of Modern Art i Los Angeles.

Sarah Sze, Timekeeper (2016). Mixed media, mirrors, wood, stainless steel, archival pigment prints, projectors, lamps, desks, stools, stone. Dimensions variable. Courtesy of the artist, Tanya Bonakdar Gallery and Victoria Miro Gallery. © Sarah Sze

Sarah Sze, Timekeeper (2016). Mixed media, mirrors, wood, stainless steel, archival pigment prints, projectors, lamps, desks, stools, stone. Dimensions variable. Courtesy of the artist, Tanya Bonakdar Gallery and Victoria Miro Gallery. © Sarah Sze