Louka Anargyros, 'Leatherboys', 2018. Installation view, Kunsthal Charlottenborg, 2018. Photo by David Stjernholm.

Louka Anargyros

Leatherboys

13.08.

– 22.09.19

I forbindelse med Copenhagen Pride udstilles skulpturen Leatherboys af Louka Anargyros i CCs foyer. To mandlige kroppe, begge iført komplette motorcykeldragter med hjelme, handsker og støvler, ligger i en omfavnelse på gulvet. Motorcykeldragten, et ekstra beskyttende lag der omslutter kroppen, gør det muligt for bæreren at optimere sin præstation, samtidig med at han er bevidst om at udsætte sig selv for potentiel risiko. Dragterne er kendetegnet ved deres farverige mærkater, men i stedet for de vanlige firmalogoer er der her tale om de fornærmende og homofobiske kaldenavne, Anargyros selv måtte lægge krop til gennem sin opvækst. Leatherboys er Anargyros’ afgangsværk fra Det Kongelige Danske Kunstakademi i 2018.

 

Køb kunst og støt et godt formål

Den 29. august åbner installationen Power Bottom af Louka Anargyros i CCs foyer, med en samling unikke hænder, der er støbt efter kunstnerens egen knytnæve i malet gips. Skulpturerne kan købes enkeltvis for at støtte organisationen Together We Push, der arbejder for at forbedre levevilkårene for flygtningefamilier bosat på Sjælsmark Udrejsecenter. Skulpturerne sælges for 300 kr. eller mere, hvis man ønsker at give et højere beløb. Alle indtægter fra salget går ubeskåret til Together We Push, der koordinerer indsamlinger til familierne på Sjælsmark samt anden hjælp og opbakning.

Om Louka Anargyros

Louka Anargyros (f. 1992 i Paris) er en fransk kunstner, der i dag bor og arbejder i København. Han er uddannet fra Skolen for Sprog, Rum og Skala samt Billedhuggerskolen på Det Kongelige Danske Kunstakademi i 2018. Blandt tidligere udstillinger kan nævnes Bestseller på Galleri Bo Bjerggaard (2019) og Afgang 2018 på Kunsthal Charlottenborg (2018).

Louka Anargyros, Leatherboys, 2018. Installation view, Kunsthal Charlottenborg, 2018. Photo by David Stjernholm.

Louka Anargyros, Leatherboys, 2018. Installation view, Kunsthal Charlottenborg, 2018. Photo by David Stjernholm.

Louka Anargyros, Power Bottom. Courtesy: Louka Anargyros

Louka Anargyros, Power Bottom. Courtesy: Louka Anargyros

Louka Anargyros, Power Bottom. Courtesy: Louka Anargyros