Louka Anargyros, 'Leatherboys', 2018. Installation view, Kunsthal Charlottenborg, 2018. Photo by David Stjernholm.

Louka Anargyros

Leatherboys

13.08.19

– 22.09.19

I forbindelse med Copenhagen Pride blev skulpturen Leatherboys af Louka Anargyros udstillet i CCs foyer. Skulpturen består af to mandlige kroppe, begge iført komplette motorcykeldragter med hjelme, handsker og støvler, som lå i en omfavnelse på gulvet. Motorcykeldragten, et ekstra beskyttende lag der omslutter kroppen, gør det muligt for bæreren at optimere sin præstation, samtidig med at han er bevidst om at udsætte sig selv for potentiel risiko. Dragterne er kendetegnet ved deres farverige mærkater, men i stedet for de vanlige firmalogoer var der her tale om de fornærmende og homofobiske kaldenavne, Anargyros selv måtte lægge krop til gennem sin opvækst. Leatherboys var Anargyros’ afgangsværk fra Det Kongelige Danske Kunstakademi i 2018.

 

Køb kunst og støt et godt formål

Den 29. august 2019 åbnede installationen Power Bottom af Louka Anargyros i CCs foyer, med en samling unikke hænder støbt efter kunstnerens egen knytnæve i malet gips. Skulpturerne kunne købes enkeltvis for at støtte organisationen Together We Push, der arbejder for at forbedre levevilkårene for flygtningefamilier bosat på Sjælsmark Udrejsecenter. Skulpturerne blot solgt for 300 kr. eller mere, hvis man ønskede at give et højere beløb. Alle indtægter fra salget gik ubeskåret til Together We Push, der koordinerer indsamlinger til familierne på Sjælsmark samt anden hjælp og opbakning.

Om Louka Anargyros

Louka Anargyros (f.1992 i Paris) er en fransk kunstner, der i dag bor og arbejder i København. Han er uddannet fra Skolen for Sprog, Rum og Skala samt Billedhuggerskolen på Det Kongelige Danske Kunstakademi i 2018. Blandt tidligere udstillinger kan nævnes Bestseller på Galleri Bo Bjerggaard (2019) og Afgang 2018 på Kunsthal Charlottenborg (2018).

Louka Anargyros, Leatherboys, 2018. Installation view, Kunsthal Charlottenborg, 2018. Photo by David Stjernholm.

Louka Anargyros, Leatherboys, 2018. Installation view, Kunsthal Charlottenborg, 2018. Photo by David Stjernholm.

Louka Anargyros, Power Bottom. Courtesy: Louka Anargyros

Louka Anargyros, Power Bottom. Courtesy: Louka Anargyros

Louka Anargyros, Power Bottom. Courtesy: Louka Anargyros