Lørdag 27.4 11:00 - 18:00

Udstillingsåbning: PROJECT ART WORKS Residential

Om

Kom med til udstillingsåbning når den britiske organisation og kunstnerkollektiv Project Art Works åbner Residential og omdanner  Hal 4 til et 1.000 m2 stort atelier for CCs gæster.

Project Art Works har de seneste 25 år arbejdet med kunstpraksisser for neurodivergente personer. Som et stort samskabelsesprojekt vil udstillingen være i løbende udvikling gennem hele perioden. Totalinstallationen bliver et æstetisk inviterende rum, der dels består af værker fra kunstnerkollektivets samling og et atelier, hvor gæster inviteres til at deltage i at producere værker i løbet af udstillingen, hvor der også vil være særligt tilrettelagte workshops.

Udstillingen er del af et nye formidlingsspor, som sætter fokus på at styrke trivslen ved at understøtte kreativiteten hos den enkelte og i samfundet.

På dagen sætter vi fokus på projektet med talk  samt workshops hvor alle kan deltage.

Mere om Project Artworks

Project Art Works er et kollektiv, der samarbejder med mennesker med komplekse støttebehov, familier og støttekredse. Med base i Hastings i Storbritannien krydser deres praksis kunst og omsorg. Den udfordrer inklusionsparadigmer og spænder over direkte praktisk og holistisk støtte, film, events, projekter og udstillinger.

Ateliererne giver mulighed for en bred vifte af selvstændige og samarbejdende praksisser med kunstnere med neurodivergens, som deltager på deres egne betingelser. Sideløbende med ateliererne samler Support Collective plejepersonale og brugere af plejetjenester, der deler erfaringer og beskytter rettigheder gennem uddannelse, ressourcer og fortalervirksomhed.

Project Art Works reagerer på de funktionelle og etiske strukturer i omsorg og pleje, respekterer selvbestemmelse og privatliv og arbejder samtidig for større synlighed og forståelse af neurodiversitet i kulturen.

Project Art Works blev shortlistet til Turner Prize 2021.

Mere info

Program

11.00 Udstillingen åbner

Hal 4:

Åbningstale ved CC direktør Marie Laurberg og forfatter Anna Juul

12.30 Talk om inklusion i kunstens verden (på Engelsk)

Mød:

Kate Adams, administrerende direktør/ kunstnerisk leder, Project Art Works

Tim Corrigan, kreativ direktør, Project Art Works

Tone Olaf Nielsen: Uafhængig kurator og kunstnerisk iværksætter

CC host Cath Mathilde Borch Jensen: Debattør, Kropsaktivist & tværmedial Formidler af #Detviikketalerom

Modereret af Adam Linde Nielsen: Research assistent, teknologi & arkitektur

Hal 4

Fra 12.00 workshop aktiviteter for alle:

Fællesatelier 

Kom og vær med til at indvie udstillingens fællesatelier. I løbet af dagen er der åben workshop hvor alle gæster har mulighed for at bidrage til et fællesværk. I relation til Project Art Works arbejde undersøger vi hvad der sker når mange efterlader små spor, der sammen over tid, vokser sig til noget større. Hvordan kan vi igennem skabelsen fokusere på processen og fællesskabet?

Værkstedet

I værkstedet kan man deltage i den performative workshop ’Take the stick for a walk’ skabt af Project Art Works. Vi skaber et stort fællesværk hvor vi interagerer med hinanden og bruger vores krop. Tegn med en pind, brug tape til at skabe former og papkasser som forhindringer, Hvordan forholder vi os til hinanden når vi skaber sammen hver for sig?

18.00 CC lukker

Det sker

De næste 7 dage på Copenhagen Contemporary