Lørdag 2.11.19

Escho Live Mixtape / Gong Tomorrow

Om

Fra tre forskellige scener præsenterer det københavnske pladeselskab og forlag Escho en imponerende serie af både koncerter og litterære indslag. Hele seancen bliver leveret som en art mixtape af kunstnere med forbindelse til Escho – og selvom listen allerede er lang, bliver der med garanti plads til overraskelser! Aftenen er præsenteret i samarbejde med Gong Tomorrow.

 

Thulebasen

Frie musikalske rammer er et essentielt kendetegn for Thulebasen. I begyndelsen fokuserede bandet på det fri improvisationsrum, men med tiden er musikken i højere grad blevet til kompositioner, som udforsker grænserne for alternativ rock. Sidste år vendte Thulebasen tilbage efter flere års pause med albummet ‘Suko!’. Bandet består af Nis Bysted, Niels Kristian Eriksen og Felia Gram-Hansen.

Astrid Sonne

Med sin baggrund i klassisk musik søger Astrid Sonne grænselandet mellem det mekaniske og det organiske. Hendes elektroniske lydlandskaber rummer alt fra synthesizere til bratsch-sekvenser og kor-samplinger, der kom til udtryk på sidste års debutalbum ‘Human Lines’. I oktober følger hun op med LP’en ‘Cliodynamics’.

Collider

Ekstatisk drømmende guitarmusik. Colliders univers er baseret på ud-af-kroppen oplevelser og det paranormale. I hvad man kunne beskrive som en ulogisk tilgang til musik, samler Collider forskellige former for alternativ rock i deres egen fusionsgenre. Sprælsk, ekspressiv og støjet spillestil forenes med de melodiske vokaler, og sammen skaber Colliders musik en ny, fragmenteret måde at tænke rock på.

VARNRABLE

Musikalsk projekt af den norske producer, sanger og visuelle kunstner Camilla Myhre. Som Varnrable producerer Myhre blød synth-pop, som gennem gentagne pulsslag giver hendes numre en næsten hypnotisk effekt.

Søren Kjærgaard

Prisbelønnet dansk pianist og komponist. Kjærgaards musik folder sig ud i adskillige frugtbare samarbejder og projekter. Han har blandt andet gjort sig bemærket med sin trio med trommeslageren Andrew Cyrille og bassisten Ben Street. Musikalsk er han inspireret af John Cage og David Tudor og har ved flere lejligheder samarbejdet med komponisten Simon Steen-Andersen.

Ydegirl

Ydegirl er navnet på et oldtids-mosefund, men også alias til Andrea Novels musikalske projekt. Musikkens lyd- og tekstverden afspejler Novels forestillingen om Ydes skæbne. Lydbilledet rummer klassiske instrumenter som fløjte og strygere, der kan lede tankerne hen på kammermusik, mens trommer og subtropiske samples giver en unik dimension til musikken.

Gullo Gullo

Metallisk danceband med rødder i universal rock. Gullo Gullo er vokset ud af spillestedet Mayhem i København, og bandet er inspireret af alt godt fra rockens verden – heriblandt metal, doom, art rock og hardcore. Bandet udgav deres debutalbum ‘Raw Moon’ i år og optrådte i den forbindelse på dette års Roskilde Festival.

IB101

Dansk-malaysisk kunstner, der tidligere gik under navnet Irrelevantbitch101. Musikken er selvskrevet, egenproduceret pop-extravaganza med beats, som trækker tråde tilbage til 80’erne. Derudover afspejler IB101s musik dele af motown, hiphop og new wave-pop. IB101 har i år udgivet singlerne ‘Controversial’ og senest ‘Unknown Wonders’.

Karis Zidore

Uddannet danser og koreograf fra Den Danske Scenekunstskole i 2015. Karis Zidore producerer elektronisk musik under sit kunstneriske alias ‘Gel’, hvor hun undersøger dekonstrueret dansemusik. Samtidigt er hun også en del af det kunstneriske kollektiv DANSEatelier. Som Gel udgav Karis Zidore sit debutalbum ‘Darma Tools’ sidste år.

Homies – Copenhagen

Homies består af den herboende amerikanske saxofonist Ned Ferm, bassist Jeppe Skovbakke og Rune Kielsgaard på trommer og tilsammen er de blevet beskrevet som en impro/action drone-trio. Medlemmerne har huseret på den hjemlige jazz-scene i årevis, men alle som én har de haft adskillige musikalske afstikkere ud i bl.a. experimental, country og pop. Homies har udgivet to album på Escho. Senest ‘Cliff’ fra 2015.

Realism

Musikalsk samarbejde mellem Lasse Bækby Buch og Andreas Enrique Murga Meinert. Som Realism udgav de to albummet ‘Like Seashells To The Change’ på Escho i 2015.

Lulu Marie

Debuterede i 2008 hun med romanen ‘Bløder’ og har siden udgivet ‘I kræets top bor en storm’, en samling af prosa og digte, og senest digtsamlingen MUS fra sidste år. Begge på forlaget Escho.

TS Høeg

Forfatter, musiker, performer og komponist. I 1981 debuterede TS Høeg, også kendt som Thorsten Sehested Høeg, med kortromanen “Træer vinkler vandstråle i en kort forvitret sommer”. Igennem årtier har Høeg været et originalt indslag på diverse scener og udgivet en lang række bøger, noveller, digte, romaner, skuespil m.m.

Jonas Okholm Jensen

Den danske forfatter og musiker Jonas Okholm Jensen debuterede i 2016 med samlingen ‘Så snart man åbner vinduet ud til den populære sol vælter årets første flue ind i rodet’ på forlaget Escho. Debuten blev bl.a. nomineret til Bukdahls Bet året efter. Den 39-årige forfatter har skabt sig et populært navn til oplæsningsarrangementer, og som forsanger i bands som Easy Ride og Spost har Okholm Jensen et utal af koncerter og pladeudgivelser bag sig.

G((o))NG TOMORROW

Årlig festival for ny, eksperimenterende musik og lydkunst. Løber fra 1.-9. november 2019 og præsenterer koncerter og tværfaglige samarbejder mellem danske såvel som internationale kunstnere. G((o))ng Tomorrow arrangeres af Snyk.

Mere info

Lineup

Thulebasen
Astrid Sonne
Varnrable
Collider
Søren Kjærgaard
Gullo Gullo
Xenia Xamanek
Ydegirl
IB101
Karis Zidore
Anders P Jensen
Realism
Homies
Lulu Marie
TS Høeg
Jonas Okholm

 

Information

Døre kl. 17:00 / koncertstart kl. 18:00
Billetpris: 130 kr. inkl. gebyr
Køb billet her.

Det sker

De næste 7 dage på Copenhagen Contemporary