Lørdag 22.6.19

i Donna Huancas LENGUA LLORONA

Om

LENGUA LLORONA af den internationalt anerkendte boliviansk-amerikanske kunstner Donna Huanca er den første performance-baserede udstilling på CC. Udstillingen sætter gennem maleri, skulptur, duft, lyd og performance fokus på menneskets kropskultur samt forhold til natur, oprindelse, hukommelse og tid.

Den scenografiske og sanselige totalinstallation vil i løbet af udstillingsperioden blive aktiveret med en række af otte performances, hvor bemalede modeller indtager rummet. Modellerne, som Huanca kalder sine performere, dekoreres med maling, pigment og tekstiler. I et dels koreograferet og dels improviseret forløb indtager modellerne rummet som levende malerier, bebor miljøet og efterlader fysiske spor på vægge og gulv.

Huancas performances adskiller sig fra den almene forståelse af kropsperformance eller body-art. Der er ikke en narrativ dramaturgi med en begyndelse og en slutning. I stedet skaber modellerne et langvarigt samspil med rummet som et meditativt kropsligt nærvær og emotionel tilstand af energier. Med modellernes tilstedeværelse transformeres LENGUA LLORONA til et mikrokosmos af organiske relationer mellem krop og miljø.

Donna Huanca udtaler om sine performances: “Jeg betragter rummet som en sammenhængende flygtighed, der kan aktiveres i flere lag. Mine modeller faciliterer en transitorisk proces, der indtager og udvikler rummet med et kraftfuldt nærvær. Modellerne fungerer således som en form for åndedrætssystem af tidslighed og dekonstruktion. De sanser og mærker rummet og efterlader det forandret.”

Huanca tager udgangspunkt i huden som en malerisk overflade og formidler af kulturel identitet. For Huanca er huden det definerende lag, der både forbinder og adskiller os fra omverdenen på tværs af tid og rum. Ved både at bruge kroppen som lærred og performativt værktøj undersøger Huanca samtidig, hvordan dominerende køns- og kropspolitikker influerer vores opfattelse af identitet og samhørighed. Med modellerne introducerer hun et andet blik på den nøgne, sårbare krop, der henleder vores opmærksomhed på ideer om oprindelse, hukommelse, biologi og tid.

Mere info

Datoer for live performances:

1) Torsdag d. 21. marts kl. 17.30-21: Fernisering

2) Fredag d. 22. marts kl. 11-13 + 15-18

3) Fredag d. 26. april kl. 11-13 + 15-18

4) Lørdag d. 27. april kl. 11-13 + 15-18

5) Torsdag d. 23. maj kl. 18-21

6) Fredag d. 24. maj kl. 11-13

7) Lørdag d. 22. juni kl. 14-18

8) Lørdag d. 31. august kl. 14-18

Praktisk information:

Vær venligst opmærksom på, at det i Donna Huancas udstilling kun er tilladt at tage billeder med smartphones uden lyd. Kameraer og andet fotoudstyr er ikke tilladt.

Udstillingen er skabt i samarbejde med kurator Aukje Lepoutre Ravn.

Det sker

De næste 7 dage på Copenhagen Contemporary