Abbas Akhavan,curtain call, variations on a folly (2021). Installation view. Commissioned and produced by Chisenhale Gallery, London. Courtesy of the artist, The Third Line & Catriona Jeffries. Photo: Andy Keate

Abbas Akhavan

curtain call

23.06.23

– 26.11.23

Til juni kan CC åbne dørene for den første Skandinaviske soloudstilling med Abbas Akhavan (f. 1977 i Teheran, bor og arbejder i Montreal). Akhavans værker spænder fra stedsspecifikke installationer og performance til tegning, skulptur og video. I sine stærkt dragende og poetiske værker kredser Akhavan om komplekse geopolitiske fortællinger og undersøger, hvilke historiske, arkitektoniske og sociale strukturer, der bliver tilknyttet et givent område eller sted. Med afsæt i Glyptotekets rige oldtidssamlinger fra Mellemøsten præsenterer Akhavan én samlet udstilling, der breder sig over begge institutioner på tværs af CCs rå industrihaller og Glyptotekets historiske arkitektur.

Udstillingen er den første i rækken af et unikt treårigt samarbejde mellem CC og Glyptoteket, der med afsæt i international samtidskunst vil bidrage med nye perspektiver på oldtidens kulturarv og dens betydning i dag.

På CC præsenterer Abbas Akhavan værket curtain call, variations on a folly (2021-); en monumental arkitektonisk installation lavet af det oldgamle byggemateriale cob og en green-screen scene. Installationen refererer til den søjlekolonnade, der førte op til den storslåede triumfbue i Palmyra – et 2.000 år gammelt kulturarvssted i Syrien. Buen menes at være blevet ødelagt af Islamisk Stat i 2015 og efterfølgende kopieret i marmor af det britiske og amerikanske Institut for Digital Arkæologi ved hjælp af 3D-billedteknologi. curtain call, variations on a folly er oprindeligt kommissioneret af Chisenhale Gallery i London, hvor det præmierede i 2021.

 

Det tre-årige samarbejde mellem CC og Glyptoteket er generøst støttet af:

Den Obelske Familiefond
A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal

 

curtain call er generøst støttet af:

Canadas Ambassade i København