Esben Weile Kjær, 2020. Photo: Philip Messmann

Esben Weile Kjær

HARDCORE FREEDOM

14.08.

– 18.10.20

I krydsfeltet mellem kunstinstitution og natklub skubber Esben Weile Kjærs udstilling HARDCORE FREEDOM til vores forestillinger om, hvad frihed er og kan være. Installationen er foranderlig og vækkes løbende til live af performances, der bølger mellem oprør og fest, hvor udstillingens gæster med kontrasterende dansestilarter, teater, intime interaktioner, lyd og lys inviteres til at deltage. Som et hybridrum udfolder og udfordrer HARDCORE FREEDOM populærkulturens fortællinger og visuelle virkemidler samt tidens optagethed af at performe og sælge frihed. Udstillingen præsenteres i et særligt partnerskab med GL STRAND, der i foråret 2020 viser POWER PLAY af samme kunstner.
Weile Kjær har som studerende ved Det Kongelige Danske Kunstakademi, hvorfra han har afgang i 2022, allerede markeret sig som et af performancekunstens helt store talenter i Danmark med performances på bl.a. Den Frie Udstillingsbygning, Statens Museum for Kunst, Overgaden Institut for Samtidskunst og Kunstforeningen GL STRAND samt i udlandet på bl.a. Paris Internationale og Nordic Contemporary, Paris og Karlin Studios, Prag.

Om Esben Weile Kjær

Esben Weile Kjær (f.1992) bor og arbejder i København. Han er uddannet fra Det Rytmiske Konservatorium i Music Management og er studerende på Det Kongelige Danske Kunstakademi, hvorfra han har afgang i 2022. I sit arbejde beskæftiger han sig med forskellige medier som skulptur, tegning, video og performance, der kredser om temaer som popkultur, oplevelsesøkonomi, identitet og generationsangst. Primært udtrykker han sig i performances, der udspiller sig som interventioner i offentligheden og i udstillingsrummet med rekvisitter som podier, konfettikanoner, hegn og laserlys.

Esben Weile Kjær har performet både i udlandet på bl.a. Paris Internationale, Museum of Contemporary Queer Art i Athen, Nordic Contemporary i Paris og Karlin Studios i Prag og herhjemme på bl.a. Statens Museum for Kunst, Den Frie Udstillingsbygning, ARoS Aarhus Kunstmuseum, Overgaden. Institut for Samtidskunst og Kunstforeningen Gl. Strand. I 2018 kuraterede han performancebiennalen Alt_Cph med titlen Over-existing på Fabrikken for Kunst og Design i samarbejde med sin søster, kunsthistoriker Anna Weile Kjær.

Esben Weile Kjær, 2020. Photo: Philip Messmann

Esben Weile Kjær, 2020. Photo: Philip Messmann